Članice z optimizmom v novo sezono

Članice z optimizmom v novo sezono

May 16, 2020 Novice 0

Kot smo že poročali je tudi članska ekipa ŽRK Velenje predčasno končala s sezono. V sezono so krenile trdno prepričane, da se bodo uspešno kosale z ekipami v spodnjem delu lestvice. Z odličnimi predstavami z neposrednimi tekmicami za obstanek pa so dokazale, da so se povsem upravičeno veselile končnega sedmega mesta. Po končanih 17. krogih rednega dela so dosegle 6 zmag in 11 porazov. Lahko se pohvalimo, da je Tjaša Smonkar končala z zadetimi 106 goli na prvem mestu lestvice strelcev, zelo pa so se izkazale tudi Patricija Pikl z 65 zadetki in Nastja Ferenc z 63 zadetki.

Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na ostale punce, kapetanka Liljana Simič, ki je z nekaterimi super obrambami velikokrat prevesila potek igre na našo stran. Ob boku so ji stale vedno boljša Sara Meža in nepopustljiva Hadžić Aida. Vedno borbena Tomić Petra je nasprotnice uničevala tako v obrambi kot napadu, povratnica Tabaković Enis, je na trenutke že kazala odlične igre. Vedno več priložnosti za igro pa so dobivale tudi mladinke: Priteržnik Nika ki je že v tej sezoni zadela 46 golov, Žekić Aleksandra, Žagar Ema, Brcar Ana Marija, Rotovnik Neža, Hudovernik Nela, Gavranovič Lejla in Alekić Maida od katerih seveda veliko pričakujemo v naslednjih sezonah.

Prva trenerka ekipe Snežana Rodič pa je o pretekli sezoni povedala:

Sezono 2019/2020 lahko ocenim zelo uspešno. Zelo sem zadovoljna s končnim 7. mestom v 1. A ženski ligi. Naš cilj pred sezono je bil obstanek v ligi, ki pa smo si ga že nekaj tekem pred koncem zagotovile in se celo prebile v borbo od 5 do 8 mesta. Zaradi korona virusa se le ta ni odigral.

Skozi sezono smo na tekmah malo nihale, kar je posledica mladosti in neizkušenosti igralk. Kadar smo skozi teden dobro, zavzeto trenirale je bil v koncu tedna tudi pozitiven rezultat. Zelo sem vesela, da smo proti direktnim tekmicam pokazale zelo borbeno, pametno in kolektivno igro in jih premagovale, kar se je ob koncu pokazalo kot odločilno v borbi za obstanek. Želela bi izpostaviti povezanost ekipe in moštveni duh, ki mislim, da je bil najmočnejše orožje naše ekipe. Dekleta so iz tekme v tekmo rasle, postajale bolj uigrane, ter posledično boljše v vseh pogledih rokometne igre. Skozi sezono so tudi mlajše igralke dobile  priložnost za igro, ob tem postajale izkušenejše in nam ob tem razširile bazo in posledično tudi omogočile kakšno minuto počitka izkušenejšim igralkam. Veseli me, da smo skozi sezono prišle brez večjih poškodb, kar je vsekakor plod dobrega, načrtnega dela ter zavzetosti igralk na vsakem treningu.

Z mislimi sem že v naslednji sezoni, v kateri želim, da ostanemo skupaj. S tem pričakujem, da bo ekipa še bolj napredovala in da bomo ob tem uveljavili v prvi ekipi še kakšno mlado, domačo Velenjsko igralko. Ob koncu bi se zahvalila vsem igralkam, sodelavcem in navijačem, ki so nas podpirali skozi vso sezono v domači Rdeči dvorani in na vseh gostovanjih.

S srcem za Velenje!

slike: Jurij Vodušek in Rok Jošt