Intervju s trenerko članske ekipe Snežano Rodić

Intervju s trenerko članske ekipe Snežano Rodić

August 24, 2020 Uncategorized 0

Snežana Rodić je že vrsto let trenerka članske ekipe Ženskega rokometnega kluba Velenje. Poleg članske ekipe Velenja vodi tudi njihovo mladinsko ekipo in ekipo starejših dečkov A v rokometnem klubu Gorenje Velenje. Z njo smo naredili kratek pregled pretekle sezone, govorili o tem kako potekajo priprave in jo povprašali o načrtih in ciljih za sezono 20/21.

Zaradi epidemije in zaključka sezone v mesecu aprilu, ste bile prikrajšane za končnico. Menite, da bi se lahko v primeru končnice s člansko ekipo povzpele še kakšno mesto višje?

Pred začetkom sezone smo si za osnovni cilj postavile obstanek v 1.A Ženski rokometni ligi, kar nam je uspelo že pred odigrano končnico in prekinitvijo prvenstva zaradi razglasitve epidemije. Če bi se tekmovanje nadaljevalo in bi odigrale še tekme v končnici, bi osvojile še kakšno točko več in verjamem, da bi napredovale po lestvici navzgor. Mnenja sem, da je bila ekipa, po prvem delu sezone zelo uigrana in enotna, ter na vrhuncu tekmovalne forme. Ker so si obstanek v ligi zagotovile že pred začetkom drugega dela in so bile punce popolnoma razbremenjene, verjamem, da bi pripravile še kakšno presenečenje na igrišču proti na papirju boljšim ekipam. Tako, da mi je žal, da je prišlo do predčasnega zaključka sezone.

Za vami je že en mesec priprav na novo sezono. Kako potekajo priprave?

Priprave potekajo po začrtanem planu. Uspeli smo zadržati celotno ekipo iz lanske sezone, ki pa smo jo nadgradili s prihodom štirih novih igralk in lahko rečem, da sem z videnim do sedaj zelo zadovoljna. Uvodni, najtežji del je že za nami in v globalu gledano lahko rečem, da so dekleta skozi poletje pridno trenirale in prišle na začetek priprav dobro pripravljene. Trenutno treniramo v domači rdeči dvorani in delamo predvsem na tehnično – taktičnem delu. Želim si, da se štiri novinke čim hitreje uigrajo z ostalimi dekleti in na ta način nadgradimo, delo iz prejšnje sezone. Poleg treningov so v času priprav planirane še pripravljale tekme. En teden pred začetkom priprav pa se bomo odpravile na team building na slovensko obalo, kjer bomo že tako dobro atmosfero v ekipi utrdile.

Sezona 2020/2021 bo velik izziv za vse ekipe, saj ligaških tekem ni bilo na sporedu že od meseca marca. Poleg tega se je liga razširila na 11 ekip. Kakšna so vaša pričakovanja in cilji s člansko ekipo v tej sezoni?

Seveda že vsi komaj čakamo na začetek nove ligaške sezone v upanju, da nam jo COVID-19 zopet ne zagode. Želim si, da bi vse igralke sezono dočakale zdrave in da bi skozi celotno sezono tako tudi ostalo. Cilj v letošnji sezoni je obstanek v 1.A ženski rokometni ligi z željo po čim boljši uvrstitvi. Igro iz lanske sezone želimo nadgraditi in tudi mlajšim igralkam iz našega kluba omogočiti igro v članski ligi.

Če bodo dekleta prenesla na igrišče vse moje zamisli, dober rezultat ne bo izostal.

Večina klubov ima za novo sezono zelo pomlajeno ekipo. Kaj menite kakšna bo sezona 20/21 v 1.A državni rokometni ligi za ženske?

V vseh klubih v Sloveniji vedno več priložnosti za igro dobivajo mlajše igralke. To je tudi posledica tega, da nekatere izkušene igralke predčasno zaključujejo svojo rokometno kariero, ostale pa se zaradi boljših finančnih pogojev odločijo pot nadaljevati v tujini. Ne glede na to, da je iz leta v leto klubom težje, imamo v slovenskih klubih še veliko potenciala. Menim, da bo liga precej izenačena in zelo zanimiva. Vlogo favorita za naslov prvaka tudi v letošnji sezoni nosi ekipa RK Krim Mercator, ki edina deluje na profesionalnem nivoju.

Poleg članske ekipe ste tudi trenerka mladinske ekipe Žrk Velenja. Kakšne cilje imate z mladinsko ekipo v novi sezoni?

Z mladinkami bomo letos igrale v 1. slovenski mladinski ligi. Naša želja je igrati borben in zanimiv rokomet, in na ta način doseči čim več točk. Najpomembnejše pa je, da mlajše igralke skozi mladinsko ligo pripravimo za igro v članski konkurenci. Seveda pa je prvi pogoj za to, da v mladinski ligi čim prej postanejo nosilke igre in s tem dokažejo, da lahko nosijo dres članske ekipe.