Savinjsko – šaleški derbi v korist domačink

Savinjsko – šaleški derbi v korist domačink

October 12, 2020 Uncategorized 0

Članice ŽRK Velenja so v soboto 10. oktobra gostovale pri ekipi ŽRK Z’dežele. V dvorani Golovec smo bili priča derbiju v pravem pomenu besede. Po dobri predstavi, so naše punce na koncu tekme morale priznati premoč domačinkam, ki so se zmage veselile z rezultatom 27:26.

Tekmo so bolje odprle Celjanke, ki so v 19. minuti povedle z rezultatom 8:4. V naslednjih petih minutah so se naše punce približale domačinkam in v 22. minuti z zadetkom Sare Borišek izenačile na 8:8. Do konca prvega polčasa smo lahko spremljali izenačeno tekmo. Prvi polčas se je z zadetkom Tjaše Smonkar končal z 12:12.

V drugi polčas so Velenjčanke vstopile zelo borbeno. Z zadetkoma Sare Borišek in Nastje Ferenc so naše punce povečale prednost pred domačinkami na dva gola razlike. V 54. minuti so Celjanke izenačile, nato pa 5 minut kasneje tudi prvič v drugem polčasu povedle. Kljub ekipni in borbeni igri so naše punce morale premoč priznati domačinkam, ki so se zmage veselile z rezultatom 27:26. Najboljši posameznici sta s sedmimi zadetki bili Tjaša Smonkar in Nastja Ferenc. Vratarka Ljiljana Simić je zbrala 10 obramb.

Nika Priteržnik, rokometašica Žrk Velenja
˝Danes smo pokazale ekipno in borbeno igro. Vsaka izmed nas je pustila srce na igrišču. Menim, da si nismo zaslužile ostati brez točk.˝

4. krog 1.A ŽDRL, 26. september, 19.00 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ 27:24 (11:11)
ŽRK VELENJE:
Simić (10 obramb), Meža, Smonkar (7), Tomić (2), Brcar, Ferenc (7), Žekić, Priteržnik (3), Rotovnik, Franc, Tabaković (1), Borišek (3), Dobrotinšek, Brglez, Pikl