Mladinke izgubile za gol

Mladinke izgubile za gol

November 19, 2019 Novice 0

V ponedeljek ob 18.00 uri so se mladinke na Ptuju pomerile v 6. krogu 2. mladinske lige vzhod z igralkami ŽRK Ptuj.

Naša dekleta so odlično odprle tekmo in imeli vajeti igre v svojih rokah. Dvakrat v prvem polčasu so povedle že za 5 zadetkov, v končnici prvega polčasa sicer malo popustile vendar kljub temu polčas dobile z 14:12.

Drugi polčas so domačinke začele izredno motivirano in z zelo ostro obrambo najprej v 37. minuti rezultat izenačile. Nato je sledilo nekaj minut ko so se ekipi izmenjevale v vodstvu, v 50. minuti pa je domačinkam uspelo pobegniti na 23:20. Velenjčanke so se sicer trudile rezultat izenačiti, vendar jim na žalost ni uspelo. Omeniti velja še, da so naša dekleta zgrešila kar pet sedemmetrovk, štiri v drugem polčasu. Rezultat ob koncu srečanja je bil 25:26. To je bil prvi poraz naših mladink v letošnji sezoni, ki pa zagotovo še ni odločilen saj ostajajo z devetimi točkami na vrhu lestvice. Punce glavo gor in pogumno naprej.

Najboljša pri domačinkah je bila z 15 zadetki Minea Kolenko, pri naših dekletih pa Patricija Pikl z osmimi ter Aleksandra Žekič in Nika Priteržnik z šestimi goli. V naslednjem tednu punce gostujejo v Kranju.