Padla tudi Litija

Padla tudi Litija

March 9, 2020 Novice Uncategorized 0

Članice so v nedeljo 8. marca odigrale zadnjo domačo tekmo v rednem delu prvenstva proti ekipi iz Litije. Kot smo pričakovali že pred tekmo so se naše igralke morale krepko potruditi, da so obe točki ostale doma.

Pred začetkom tekme je uprava s skromno pozornostjo čestitala vsem igralkam, trenerkam in delegatki srečanja za njihov praznik dan žena. Hvala cvetličarni Metka iz Starega Velenja, ki je donirala cvetje.

Obe ekipi sta začeli nervozno in s precej napakami, tako da smo prvi gol videli šele v 5. minuti srečanja. Povedle so gostje, ki so nato uspešno držale prednost skozi celoten prvi polčas, saj so naša dekleta prvič povedla v zadnji minuti prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 12:11.

V drugem delu so boljše začele domačinke, vendar so jim Litijanke vztrajno sledile. Nobene od ekip si ni priigrala višje prednosti kot dva zadetka. 10 minut pred koncem je bilo na semaforju 19:19 in obetala se je zanimiva in napeta končnica. Najprej je uspelo pobegniti gostjam na 19:21, vendar so naša dekleta z delnim rezultatom 4:0 v 56. minuti povedle z 23:21. Ko smo že pričakovali nekoliko mirnejši zaključek pa so nato gostje z dvema hitrima goloma izenačile na 23:23. Sledil je gol na vsaki strani in minuto pred koncem so naše igralke po minuti odmora, ki jo je zahtevala domača trenerka , odšle v napad za zmago. Uspešna je bila Patricija Pikl in slabe pol minute pred koncem je minuto odmora vzel še gostujoči strateg Boštjan Kogovšek. Z borbeno igro v obrambi naša dekleta niso dovolila uspešne realizacije napada gostij in tako slavile z 25:24.

Tokrat so se strelsko najbolj izkazale Smonkar Tjaša, ki je s sedmimi zadetki zopet prevzela prvo mesto na lestvici strelk 1.A državne lige (106 zadetkov) ter Petra Tomič in Nastja Ferenc, ki sta zadeli po petkrat. Pri gostjah je sedemkrat zadela Tjaša Polajnar Vešligaj, šestkrat pa Špela Bajc.

Naša dekleta so z osvojenimi točkami še povečala prednost pred ŽRK Izola in zasedajo sedmo mesto na lestvici. V zadnjem kolu rednega dela gostujemo v četrtek ob 19.30 uri v Žalcu.

slike: Rok Jošt