Članice Velenja po zaključenih pripravah čakajo na začetek prvenstva

Članice Velenja po zaključenih pripravah čakajo na začetek prvenstva

September 3, 2020 Uncategorized 0

Članska ekipa ŽRK Velenja je končala štiridnevne priprave na slovenski obali. V sklopu priprav je opravila štiri treninge v športni dvorani Lucija in odigrala dve prijateljski tekmi.

V nedeljo dopoldan so se članice Velenja odpravile na štiridnevne priprave na slovensko obalo. Na poti v Portorož so se ustavile v Ajdovščini, kjer so odigrale prijateljsko tekmo proti ekipi ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Po šestdesetih minutah igre so naše punce morale priznati premoč domačinkam. Končni rezultat tekme je bil 41:28.

Pripravljalna tekma, nedelja 30. avgust (Ajdovščina)
ŽRK Mlinotest Ajdovščina : ŽRK Velenje 41:28

Nastja Ferenc, igralka ŽRK Velenja
˝Ajdovščina ima ekipo, ki sodi v sam vrh letošnje lige. S puncami smo tekmo otvorile zelo dobro in menim, da smo v določenih segmentih kazale dobro igro in Ajdovkam nudile dober odpor. Prav tako pa se je na tekmi pokazalo, na čem še moramo delati in kaj moramo izboljšati do začetka sezone.˝

Punce so po tekmi pot nadaljevale proti Portorožu, kjer so skupaj preživele štiri dni. Nastanjene so bile v hostlu Soline Portorož.

V ponedeljek in torek so skupaj opravile tri treninge v športni dvorani Lucija. Sredo pa so izkoristile za dopoldanski trening in trening tekmo v Ljubljani proti ekipi RK Olimpija, kjer so več priložnosti za igro dobile tudi mlajše punce.

Pripravljalna tekma, sreda 2. september (Ljubljana)
RK Olimpija : ŽRK Velenje 20:24

Snežana Rodić, trenerka ŽRK Velenja
Po napornem pripravljalnem obdobju, ki smo ga opravile v domačem Velenju, smo se odpravile na slovensko obalo, kjer smo preživele čudovite štiri dni. Namen priprav je bil uigravanje članske ekipe na igrišču in druženje izven njega. Dekleta so zelo dobro vzdušje v ekipi nadgradila z vsakodnevnim druženjem in stkale še tesnejše vezi med seboj. Pred nami je še zadnji teden priprav pred uvodom v tekmovalno sezono, ki ga bomo maksimalno izkoristile, ter prvenstvo pričakale maksimalno pripravljene.˝