Članice so se iz Žalca vrnile brez točk

Članice so se iz Žalca vrnile brez točk

September 13, 2020 Uncategorized 0

13.09.2020

Članska ekipa Žrk Velenja se je v soboto odpravila na gostovanje v Žalec, kjer se je pomerila z ekipo RK Zelene Doline Žalec . Obe ekipi sta v 2. krogu 1.A državne rokometne lige za ženske odigrali prvo tekmo v novi sezoni. Zmage so se po šestdesetih minutah z rezultatom 22:18 veselile domačinke.

Prvi gol na tekmi je za ekipo Velenja dosegla Tjaša Smonkar. Tekmo so nato bolje nadaljevale Žalčanke, ki so v 17. minuti povedle z rezultatom 8:3. Po obrambi domače vratarke, so naše punce na odmor odšle s petimi goli zaostanka.

Drugi polčas je z dvema zaporednima obrambama odprla vratarka Ljiljana Simić. V 52. minuti so se Velenjčanke z golom Nastje Ferenc približale na samo tri gole zaostanka. Na koncu pa so se zmage veselile članice RK Zelene Doline Žalec. Na prvi tekmi sezone se je s petnajstimi obrambami izkazala kapetanka Ljiljana Simić.

Naše punce v naslednjem krogu čaka prva domača tekma. V soboto 19.09. bodo v rdeči dvorani gostile ekipo Ž.U.R.D. Koper.

Snežana Rodić, trenerka ŽRK Velenja
˝S tekmo proti Žalcu smo uradno odprle novo sezono. Punce so v tekmo vstopile nervozne, kar se je videlo predvsem v prehitro zaključenih napadih. Kljub temu pa lahko za določene segmente igre punce pohvalim. Prav tako lahko pohvalim našo vratarko, ki se je izkazala v drugem polčasu.˝

Tjaša Smonkar, rokometašica ŽRK Velenja
˝Na današnji tekmi smo naredile preveč napak v napadu in zato je tudi rezultat takšen. Menim, da bo ta tekma vsem nam dobra lekcija. Na ostalih tekmah moramo predvsem zmanjšati število izgubljenih žog in v vsako tekmo vstopiti bolj borbeno.˝

2. krog 1.A ŽDRL, 12. september, 19.30 (Žalec)
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK VELENJE 22:18 (13:8)
ŽRK VELENJE:
Simić (15 obramb), Meža, Smonkar (4), Tomić (2), Brcar, Ferenc (6), Žekić, Priteržnik (2), Rotovnik, Franc, Tabaković, Borišek (2), Dobrotinšek, Brglez, Pikl (2)

Foto: Rok Jošt (https://zrkvelenje.si/?page_id=1622)