Prva zmaga v novi sezoni

Prva zmaga v novi sezoni

September 21, 2020 Uncategorized 0

19.09.2020

Članska ekipa Žrk Velenja je v soboto gostila ekipo ŽURD Koper. Po slabšem prvem polčasu in zaostanku dveh golov, so drugi polčas odigrale borbeno in na koncu zasluženo slavile z rezultatom 24:19

Tekmo so naše punce začele v manjšem krču. Po treh zaporedno zgrešenih strelih je prvi gol na tekmi v četrti minuti dala Enis Tabaković. V dvanajsti minuti so naše punce povedle z 6:4. Prednost dveh zadetkov so hitro izgubile. V 25. minuti so Koprčanke ušle na štiri gole prednosti. Razliko po prvem polčasu je v zadnji minuti prvega polčasa, z zadetkom iz sedmih metrov zmanjšala Nika Priteržnik. Prvi polčas se je končal v korist gostujoče ekipe.

Drugi polčas so naše punce začele bolj zbrano. V 45. minuti so z zadetkom Tjaše Smonkar izenačile na 16:16. Nato pa so Koprčanke spet povedle. V 53. minuti so naše punce z odličnimi obrambami Ljiljane Simić in zadetkom Nike Priteržnik, povedle za zadetek. Zadnji gol na tekmi je zadela Nastja Ferenc in tekma se je končala z rezultatom 24:19.  

Naše punce v naslednjem krogu čaka še ena domača tekma. V goste prihaja ekipa ŽRK Ptuj.

Ljiljana Simić, kapetanka ekipe ŽRK Velenja
“Prva domača tekma in prva zmaga v novi sezoni. Tekmo smo začele v manjšem krču. V drugem polčasu smo stopile skupaj in se borile od prihoda na igrišče do zadnje sekunde tekme. V drugem polčasu smo na igrišču pokazale, da v ekipi dihamo kot eno.”

3. krog 1.A ŽDRL, 19. september, 19.00 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER 24:19 (10:12)
ŽRK VELENJE:
Simić (18 obramb), Meža (2 obrambi), Smonkar (8), Tomić, Brcar, Ferenc (6), Žekić (2), Priteržnik (4), Rotovnik, Franc, Tabaković (1), Borišek (1), Pikl (2)

Foto: Rok Jošt

Sponzor tekme: Kope