Velenjčanke do novih dveh točk v prvenstvu

Velenjčanke do novih dveh točk v prvenstvu

September 27, 2020 Uncategorized 0

Članska ekipa Žrk Velenja je v soboto gostila ekipo s Ptuja. Slabši prvi polčas ni ustavil naših deklet, ki so na koncu tekme slavile z rezultatom 27:24.

Tekmo so bolje odprle gostje, ki so v 11. minuti tekme povedle z rezultatom 3:5. V 17. minuti tekme so domačinke z zadetkom Nastje Ferenc izenačile na 6:6. Gostje so nato vodile do zadnje minute prvega polčasa. Z zadetkom Tjaše Smonkar se je prvi polčas zaključil z rezultatom 11:11.

Tudi drugi polčas so bolje začele gostje in 38. minuti povedle z rezultatom 13:16. Naša dekleta so nato po nekaj ključnih obrambah Ljiljane Simič in zadetkom s črte Petre Tomić, v 42. minuti izenačile na rezultat 17:17. Domačinke so nato povedle in vodstvo zadržale do konca tekme. Tjaša Smonkar je v zadnjih desetih minutah dosegla pet izmed šestih zadetkov za Velenjčanke, ki so se na koncu veselile zmage z rezultatom 27:24.

Najboljša posameznica je bila Tjaša Smonkar, ki je na tekmi proti Ptuju dosegla 12 zadetkov.

Zaradi reprezentančnega premora, čaka naše punce naslednja tekma v soboto 10.10.2020, ko se bodo v dvorani Golovec pomerile z ekipo Žrk Z’dežele.

Tjaša Smonkar, rokometašica ŽRK Velenja
Kot smo pričakovale je za nami težka tekma. V tekmo smo vstopile nezbrano in odigrale slabši prvi polčas. Drugi polčas je bil boljši, prikazale smo bolj borbeno igro. Z igro iz prvega polčasa ne bomo mogle konkurirati ekipam z vrha lestvice, zato želim, da nam je ta tekma lekcija in motivacija za naprej. Zmage sem vesela in vem, da smo si jo danes s puncami zaslužile.

3. krog 1.A ŽDRL, 26. september, 19.00 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ 27:24 (11:11)
ŽRK VELENJE:
Simić (10 obramb), Meža (3 obrambe), Smonkar (12), Tomić (1), Brcar, Ferenc (5), Žekić (1), Priteržnik, Rotovnik, Franc, Tabaković (4), Borišek (1), Dobrotinšek (1), Pikl (1)

Sponzor tekme: