Ajdovke premočne za naša dekleta

Ajdovke premočne za naša dekleta

October 18, 2020 Uncategorized 0

Članska ekipa Žrk Velenja je v soboto gostila ekipo ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Kljub dobremu odporu naših punc v prvem polčasu, so se zmage na koncu veselila dekleta iz Ajdovščine. Končni rezultat je bil 18:30 v korist gostij.

Članska ekipa Žrk Velenja je do šestega kroga odigrala štiri tekme. Od tega so se na dveh tekmah naše punce veselile zmage. Ajdovščina je v Velenje prišla kot trenutno vodeča ekipa lige in poleg Krima še edina neporažena ekipa.

Tekmo so bolje odprle gostje in v 3. minuti povedle z rezultatom 2:0. Gostje so vodile celoten prvi polčas, vendar so jim naša dekleta vseh 30 minut nudila dober odpor. Rezultat prvega polčasa je bil 10:13 v korist deklet iz Ajdovščine.

V drugem polčasu so gostje izkoristile nezbranost naših punc v obrambi in z lahkimi zadetki v 39. minuti prišle na 9 golov prednosti. Velenjčanke niso našle rešitve v napadu, koncentracija v obrambi pa je popustila, tako so se zmage na tekmi 6. kroga veselile rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine. 

Naše punce v naslednjem krogu čaka gostovanje v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami RK Krim Mercator.

Nastja Ferenc, rokometašica ŽRK Velenja
Za nami je težka tekma. Naredile smo veliko tehničnih napak. V obrambi smo prejele preveč lahkih zadetkov, v napadu pa nismo našle rešitve za ajdovsko obrambo. Menim, da nismo pokazale borbe, ki smo jo prejšnji teden v Celju.”

6. krog 1.A ŽDRL, 17. oktober, 16.00 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:30 (10:13)
ŽRK VELENJE:
Simić (9 obramb), Hadžić (1 obramba), Meža, Smonkar (4), Tomić (1), Brcar, Ferenc (4), Žekić (1), Priteržnik (3), Rotovnik, Franc, Tabaković (3), Borišek (1), Pikl (1)

Sponzor tekme: Veplas Group