BOLJŠI DRUGI POLČAS PREMALO ZA ZMAGO

BOLJŠI DRUGI POLČAS PREMALO ZA ZMAGO

February 10, 2021 Uncategorized 0

V torek 9. februarja so naše članice odigrale zaostalo tekmo 13. kroga proti ekipi RK Zelene Doline Žalec. Kljub boljšemu drugemu polčasu, so morale na koncu tekme premoč priznati gostjam, ki so slavile z rezultatom 24:29.

Ekipa RK zelene Doline Žalec se s šestnajstimi točkami trenutno nahaja na 4. mestu na lestvici 1.A državne rokometne lige za ženske. V tekmo so Velenjčanke vstopile zelo borbeno in samozavestno, ter vse do 21. minute držale korak z gostjami. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa so se gostje razigrale in izkoristile zmedenost naših igralk v obrambi, ter na odmor odšle z osmimi goli prednosti.

Drugi polčas so naše punce odigrale bolj borbeno in zbrano, vendar so težko nadoknadile zaostanek iz prvega polčasa. Zmage so se na koncu veselile gostje z rezultatom 24:29.

Najboljši posameznici v domači ekipi sta bili z osmimi zadetki Nastja Ferenc in Nika Priteržnik.

Nika Priteržnik, rokometašica Velenja
“Za nami je spet tekma, za katero ne moremo reči, da smo dale vse od sebe. V obrambi smo igrale dobro, v napadu pa smo naredile preveč napak. Da bomo lahko konkurirale močnejšim ekipam, bomo morale popraviti napake in zadeti neovirane priložnosti.”

13. KROG, 1.A ŽDRL, 9. FEBRUAR, 19.30 (Velenje)
ŽRK VELENJE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 24:29 (7:15)
ŽRK VELENJE:
Simić (8 obramb), Hadžič, Meža (3 obrambe), Tomić, Ferenc (8), Žekić, Priteržnik (8), Rotovnik, Kotnik (2), Tabaković, Paradiž (2), Brglez, Dobrotinšek (1), Pikl