Pomembna zmaga članic v Litiji

November 9, 2019 Novice

V 8. krogu 1.A ženske lige so v petek 8. novembra naša dekleta gostovala v Litiji. Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi saj sta neposredni tekmici v spodnjem delu prvenstvene lestvice, lahko bi rekli celo, da smo bili priča derbiju. In res je bilo tako, saj je bila tekma zelo zanimiva do zadnjih sekund.

Srečanje so boljše začele gostje in povedle s 4:2, nato pa nerazumljivo popustile in z delnim izidom 6:0 je Litija prešla v vodstvo, ki ga dolgo ni spustila iz rok. Velenjčanke so se sicer trudile in gostiteljicam ves čas dihale za ovratnik. Rezultat polčasa je bil 16:12 za Litijanke.

Do sredine polčasa se je nadaljevala podobna igra kot v prvem delu, naša dekleta pa so le počasi začela zmanjševati razliko in v 50. minuti izenačile na 23:23. Obetala se je prava drama v zadnjih 10 minutah srečanja. Z nekaj lepimi obrambami se je izkazala naša kapetanka Liljana Simić mirnejšo roko pa so imele tudi naše ostrostrelke in rezultat na semaforju je slabe dve minuti pred koncem kazal plus dva za borbene Velenjčanke. Sledila je minuta odmora, ki jo jo je vzela trenerka naše ekipe Snežana Rodič. Mirno v napadu in borbeno v obrambi in zmaga nam ne more več uiti iz rok. Sledile so napeti dve zadnje minuti, v katerih je uspelo domačinkam zadeti gol, toda to ni bilo dovolj in zmaga je odšla v Velenje.

Pri domačinkah je z devetimi zadetki izstopala odlična Špela Bajc pri Velenjčankah pa sta po sedemkrat zadeli Patricija Pikl in Tjaša Smonkar.

V naslednjem krogu gostimo v soboto 16.11. ob 16.00 v Rdeči dvorani uri ekipo ŽRK Žalec, nato pa sledi 23.11. še gostovanje v Izoli, kjer bomo v zaostali tekmi 6. kroga skušali odščipniti kakšno točko v gosteh še Izolankam. S to tekmo se bo tudi zaključil jesenski del prvenstva, nato pa sledi daljši odmor in sicer do sredine januarja 2020.