Tudi mladinke uspešno

November 13, 2019 Novice

V 5. krogu 2. mladinske lige vzhod so se naša dekleta v torek 12.11. pomerile z vrstnicami iz Maribora, ki so prav tako kot naša dekleta bila do tega kroga še neporažena. Že začetek tekme je napovedal zanimivo tekmo. Povedle so gostje, Velenjčanke pa so se hitro zbrale in v sredini prvega polčasa izenačile na 6:6. Nekaj časa so se tako ekipi izmenjevale v vodstvu, polčas pa se je končal z rezultatom 13:12 za domačinke. Vse do 45 minute si nobena od ekip ni uspela priboriti višje prednosti, nato pa so naše punce stopile na plin in z dobro obrambo in nekaj lepimi akcijami uspele v 53. minuti povesti z 28:21, kar je bilo tudi njihovo najvišje vodstvo. Do konca tekma so nato mirno odigrale in zmagale z 29:25.

Nauspešnejše v domačem taboru so bile Patricija Pikl z 9 zadetki ter Aleksandra Žekič in Lejla Gavranović s po 7 zadetki. Pohvaliti pa velja celotno ekipo za borbeno igro. Pri gostjah je 8 zadetkov prispevala Aneja Rozman.

S to zmago so mladinke še brez poraza na prvem mestu lestvice in se bodo v ponedeljek 18.11. v gosteh pomerile z ekipo ŽRK Ptuj.