Članska ekipa za sezono 2020/2021

Članska ekipa za sezono 2020/2021

September 6, 2020 Uncategorized 0

Sezona se je za ekipe v prvi ženski državni rokometni ligi začela v soboto 5. septembra. Članska ekipa ŽRK Velenja je bila v prvem krogu prosta, svojo prvo tekmo nove sezone pa bo odigrala v soboto 12. septembra.

V ekipi Velenja ni večjih sprememb, puncam, ki so že v lanski sezoni branile barve ŽRK Velenja so se pridružile štiri novinke. V nadaljevanju predstavljamo ekipo članic za sezono 2020/2021.

Gol bodo v letošnji sezoni branile tri domačinke. Ljiljana Simić, Aida Hadžić in Sara Meža.

Za Ljiljano Simić je to že 12. sezona v članskem dresu ŽRK Velenja. Je prva vratarka in kapetanka članske ekipe Velenja. V letošnji sezoni bo na svojem dresu nosila številko 12.

Aida Hadžić bo v novi sezoni nosila številko 16. Leta 2018 je bila članica slovenske mladinske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu istega leta osvojila 15. mesto.

Najmlajša med vratarkami je Sara Meža. V novi sezoni bo poleg članske ekipe tudi del mladinske ekipe ŽRK Velenja. Je članica slovenske kadetske reprezentance, katere barve je branila tudi na evropskem prvenstvu v Celju leta 2019.

Položaj leve zunanje si bodo delile izkušena Enis Tabaković, mlada Aleksandra Žekić in novinka Klara Brglez.

Igro članic bo organizirala Tjaša Smonkar, ki je bila v pretekli sezoni najboljša strelka prve državne rokometne lige za ženske. Ob boku pa ji bosta stali Neža Rotovnik in Nela Hudovernik.

Levičarkama Sari Borišek in Fioni Pavlović bo družbo na položaju desnega zunanjega delala Nika Priteržnik.

 
Za hitre protinapade in gole s krila bodo na levi strani poskrbele Patricija Pikl, Leila Dobrotinšek in Lejla Gavranović. Na desni strani bosta to odgovornost nosili Nastja Ferenc in Ana Marija Brcar.

Na položaju krožne napadalke si bosta mesto delili Petra Tomić in Aleša Franc.

Foto: Jurij Vodušek in Slavko Kolar