Pred članicami prva tekma nove sezone

Pred članicami prva tekma nove sezone

September 20, 2021 Uncategorized 0

Članice Ženskega rokometnega kluba Velenje zaključujejo s pripravami na novo sezono in vstopajo v tekmovalni ritem. Zaradi okužbe z virusom COVID-19 sta bili tekmi proti Žrk Zelene Doline Žalec in RŽK Zagorje odpovedani. Prvo tekmo nove sezono bodo tako članice odigrale v soboto 25. septembra proti ŽRD Litija.  

Velenjčanke so s pripravami začele 28. julija, ko se je ekipa pod vodstvom trenerke Snežane Tamše Rodić zbrala v domači Rdeči dvorani. Na prvem treningu je predsednik Bojan Brcar predstavil novince v strokovnem štabu. Za kondicijsko pripravo članic bo skozi celotno leto skrbel Sašo Pistotnik, vlogo trenerja vratark pa je v tej sezoni prevzel Robi Lainšček. Mesto pomočnice trenerke bo tudi letos pripadalo Gabrijeli Tadić.

Poleg novosti v sestavi strokovnega štaba, so spremembe tudi v igralskem kadru. Pred zaključkom pretekle sezone so se rdeče-črni družini pridružile Ines Kaltak, Nika Oder in Adrijana Černivec. Na prvem treningu nove sezone, pa so se priključili še levokrilna igralka Ana Jeras in krožna napadalka Glorija Štante. V sredini meseca avgusta se je ekipi pridružila tudi zunanja igralka Nikita Mrđenović.

Snežana Tamše Rodić, trenerka članske ekipe Žrk Velenja
˝Zaključili smo cikel petih tednov priprav na novo sezono. Trenirali smo na stadionu ob jezeru in Rdeči dvorani. To leto sem v svojo ekipo priključila Saša Pistotnika, ki bo skozi celotno leto skrbel za telesno pripravo punc in Robija Lainščka, ki bo skrbel za pripravo vratark. Dobili smo šest novih igralk in potrebujemo nekaj časa, da vse osvojijo igro za katero si želim, da jo igramo skozi celotno ligo. Med pripravami smo imeli nekaj težav s prisotnostjo in manjšimi poškodbami, ki jih bomo poskušali sanirati do prve prvenstvene tekme.˝

V pripravljalnem delu so članice večji del treningov opravile v Velenju, in sicer v Rdeči dvorani in na Stadionu ob jezeru. Prvo pripravljalno tekmo so odigrale 16. avgusta proti Žrk Branik Maribor in se na koncu veselile zmage. V tretjem tednu priprav so se odpravile na gostovanje k ekipi RK Sesvete Zagreb, kjer so bile domačinke boljše.

Zadnji vikend v mesecu avgustu so izkoristile za turnir v Ajdovščini. V Ajdovščini so odigrale dve tekmi, in sicer proti ekipi Žrk Krka Novo Mesto in ŽRK Trgo ABC Izola, ter turnir končale na četrtem mestu. Po turnirju so se odpravile na priprave v Portorož, kjer so opravile nekaj treningov in odigrale prijateljsko tekmo proti Žrk Umag. Tekma proti ekipi iz Umaga je bila tudi zadnja pripravljalna tekma za Velenjčanke, na kateri so morale, kljub veliki borbi priznati premoč Hrvaticam, ki so slavile z rezultatom 26:28.

Snežana Tamše Rodić, trenerka članske ekipe Žrk Velenja
˝Na pripravljalnih tekmah smo zelo nihale. Na vseh tekmah sem poskušala poiskati najboljše rešitve tako v napadu kot v obrambi, zato sem punce veliko rotirala. Najboljšo pripravljalno tekmo smo odigrale na pripravah v Portorožu proti hrvaški ekipi iz Umaga. Dekleta so pokazala borbo, odnos, spodbujanje in agresivnost. Vse to bi rada pri dekletih videla skozi celotno sezono. Do prve prvenstvene tekme nam je ostalo še sedem dni, v tem času se bomo osredotočile predvsem na uigravanje in odpravljanje napak.˝

3. krog 1. ženske rokometne lige, 25. september, 19:00 (Litija)
ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE