Mladinke uspešno v Žalcu

Mladinke uspešno v Žalcu

February 26, 2020 Novice Uncategorized 0

V končnici lige za mladinke (razvrstitev od 5. do 8. mesta) so se naše igralke v torek ob 17.30 pomerile v sosedskem obračunu z igralkami iz Žalca. Zaradi zasedenosti rdeče dvorane je bil obračun odigran v Žalcu. Obe ekipi so nastopili z okrnjeno zasedbo, naša dekleta celo samo s sedmimi igralkami.

V napeti tekmi so boljše začele Velenjčanke in v 10 minuti povedle z 5:3. Domačinke so nato z nekaj menjavami in dobro obrambo v 22. minuti povedle za gol, polčas pa se je končal izenačeno 12:12. Drugi polčas so boljše začele naše igralke in vztrajno večale prednost, ki je v 38. minuti znašala 18:15. Nekaj nezbranosti v naših vrstah je botrovalo k temu, da so Žalčanke v dobrih 5. minutah uspele izenačiti v 51. minuti pa celo povedle za gol 19:20. Po minuti odmora, ki jo je vzela trenerka Snežana Rodić je našim igralkam uspelo najprej izenačiti, nato pa tudi povesti in z nekaj zelo dobrimi obrambami Sare Meže do konca ohraniti vodstvo. Tekma se je tako končala z zmago naših mladink z 23:21.

Kot že rečeno so punce igrale brez rezerve, zato gre pohvala celotni ekipi za srčno borbo. Zadetke za Velenje so prispevale Priteržnik Nika (8), Pikl Patricija (6), Žekič Aleksandra (5) Brcar Ana Marija (2) in Rotovnik Neža (2). Tokrat ni uspelo zadeti Emi Žagar, ki pa se je izkazala z odlično igro v obrambi. Prav tako gre pohvala razpoloženi Sari Meža, ki je obranila 16 strelov. Pri domačinkah je bila najbolj razpoložena Artelj Lana, ki je zadela enajstkrat.

Zahvala velja tudi podpori navijačev, ki so stiskali pesti na tribunah v Žalcu.

V naslednjem krogu se bodo naše igralke pomerile v športni dvorani Stopiče proti ŽRK Krka.