V Novem mestu toplo – hladno

V Novem mestu toplo – hladno

March 2, 2020 Novice Uncategorized 0

V 16. krogu 1. A ženske rokometne lige so naše članice igrale v Stopičah proti favorizirani Krki. Tekmo so odlično odprle in z dobro obrambo z razpoloženo vratarko Lilijano Simić na čelu v 8. minuti povedle 4:1. Domačinke so se nato zbrale in izenačile na 4:4, vendar so naša dekleta uspešno nadaljevale in zopet ušle na +2. Novomeščankam je nato do konca polčasa uspelo izenačiti in ekipi sta na odmor odšli izenačeni na 9:9.

V drugem polčasu pa se je v ekipi gostij pojavila nervoznost in nezbranost pri realizaciji kar so domačinke s pridom izkoristile. Neumorno so iz napada v napad večale vodstvo, našim igralkam pa v drugem polčasu ni uspevalo praktično ničesar več. Zadele so le štirikrat in na koncu so Dolenjke prepričljivo zmagale z 13:25.

Najboljši strelki sta bili s po šestimi zadetki pri domačinkah Ana Abina pri Velenjčankah pa Tjaša Smonkar, ki je samo še gol oddaljena od stotega zadetka v letošnji sezoni.

Punce glavo gor in pogumno v naslednjo tekmo, ko v goste prihajajo 8. marca igralke iz Litije. Tekma v se bo v rdeči dvorani začela ob 19.00 uri.