Boljši drugi polčas premalo za zmago

Boljši drugi polčas premalo za zmago

November 26, 2020 Uncategorized 0

Članice Žrk Velenja so po pettedenskem premoru v sredo 25.11. gostile ekipo Žrg TRGO ABC Izola. Kljub boljšemu drugemu polčasu naših punc, so se zmage na koncu tekme veselile gostje z rezultatom 24:25.

Pred tekmo z Izolo so Velenjčanke odigrale pet tekem. Na dveh tekmah so bile od nasprotnic boljše, Žalcu, Celju in Ajdovščini pa so morale priznati premoč. Z dvema zmagama in tremi porazi so zasedale 5. mesto na lestvici 1.A državne rokometne lige za ženske.  

Tekmo so odprle domačinke in z zadetkom Petre Tomić povedle z 1:0. Prvi polčas je bil zelo izenačen. V 20. minuti so gostje prišle do dveh zadetkov prednosti, ki so jo držale vse do konca prvega polčasa, ko so na odmor odšle z rezultatom 11:13.

Drugi polčas so začele gostje, ki so v prvi minuti drugega polčasa povečale razliko na tri gole prednosti. Razliko so gostje držale vse do 42. minute, ko so naše punce z zadetkom Enis Tabaković izenačile na 17:17. Vse do zadnje minute je bila igra zelo izenačena. Boljši drugi polčas pa žal ni bil dovolj za zmago, ki so se je na koncu veselile dekleta iz Izole z rezultatom 24:25.

Naše punce v naslednjem krogu čaka še ena domača tekma. V nedeljo 29.11.2020 bodo ob 16.30 uri gostile ekipo ŽRD Litija.

Snežana Rodić, trenerka Velenja
Po takem porazu doma ne morem biti zadovoljna. Smo pa same krive za takšen razplet tekme. Žoga nam ni stekla, naredile smo nekaj ključnih napak, ko bi morale igro obrniti na svojo stran. Odigrale smo medlo in v ekipi po tolikem času brez tekem ni bilo žara, ker smo padle iz tekmovalnega ritma

8. krog 1.A ŽDRL, 25. november, 19.00 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽRK TRGO ABC IZOLA 24:25 (11:13)
ŽRK VELENJE:
Simić (10 obramb), Meža (1 obramba), Smonkar (6), Tomić (2), Brcar, Ferenc (6), Žekić, Priteržnik (1), Rotovnik, Tabaković (4), Borišek (3), Paradiž, Dobrotinšek, Pikl (1)